Вход | Регистрация

Първите дунавски туристи акостираха в Русе

За тях свири Общинският духов оркестър


Снимка:

Първите за сезона туристи от кораб на "Дунав турс" бяха посрещнати днес в Русе с изпълнения на Общинския духов оркестър.

Музикантите свириха около 20 минути на русенския кей и бяха горещо аплодирани от над 90 германски и няколко български туристи.

1254622

Някои от тях дори потанцуваха на палубата.

1254619

Круизният кораб спря в Русе на връщане от румънския град Сулина на делтата на река Дунав. По разказа на туроператора "Дунав турс" плавателният съд е потеглил на 7 април от германския град Пасау, като за първи път тази година в дестинацията е включена и спирка в Молдова.

По време на продължаващото 16-дневно пътуване през 8 държави, пасажерите могат да се възползват от нова екстра – екскурзии от пристанищата до места, които се намират по-далеч от реката.

Спазвайки традицията, във всяка страна на туристите ще се сервира местна кухня. Тази вечер туристите ще опитат кавърма, шопска салата и вита баница. Организирани са екскурзии до Велико Търново, до Ивановските скални църкви и нощна разходка из Русе.

По думите на изпълнителния директор на компанията Катя Стоянова, усилията им всяка година са свързани с взискателността на туристите и затова за туроператора е много важно как ще бъдат разнообразени екскурзиите на брега и какви атракции ще има на местата, които са планирани за посещение.

1254620

В неделя още един круизен кораб – "Ариана", ще пристигне в Русе. Неговите пасажери ще посрещнат в България Великденските празници. За тях ще има писани яйца и български козунаци.

Детски танцов ансамбъл ще ги зарадва с изпълнение на български хора, а най-любознателните ще имат възможност да научат стъпките и на най-популярното Дунавско хоро.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар