Вход | Регистрация

Развеждат ли се ББЦ и ВМРО?

Партията на Бареков първа хвърли сватбения пръстен, ще се явява самостоятелно на изборите

Развеждат ли се ББЦ и ВМРО?
колаж Север.бг

Новина от два дни и питанка с две големи въпросителни - ще има ли развод между "България без цензура" и ВМРО, и как ще се явят на предстоящите извънредни парламентарни избори?

Значително количество областни и общински ръководства на ББЦ са поискали партията да се яви със самостоятелна регистрация на 5 октомври.

Първи с декларация излязоха от областната структура на партията в Стара Загора. В мотивите си те изтъкват крайно слабия резултат на ВМРО в областта - едва 1 000 гласа от всички 12 500 за коалицията, липсата на техни работещи структури в областта, пълната дезорганизация и постоянните оплаквания, съобщава сайтът на партията на Николай Бареков.

"С представителите на ВМРО навсякъде сме имали повече проблеми, отколкото ползи и сътрудничество. Много трудно се работи със закостеняла и старомодна структура, с каквато се оказа, че разполагат колегите от ВМРО", посочват в мотивите си от ББЦ-Велико Търново и допълват: "Положеният труд от нашите членове и симпатизанти в кампанията за евроизборите не кореспондира по никакъв начин с възможностите и най-вече с претенциите на партньорите от ВМРО".

Като неефективно отчетоха партньорството си с ВМРО и от областните структури на "България без цензура" в Габрово, Видин и Кърджали.

В същото време стана ясно от сайта на ВМРО, че утре, 24 юли, ще се проведе заседание на Националния изпълнителен комитет на партията.

На заседанието ще бъде разгледано предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов за създаване на общ Патриотичен фронт между ВМРО, НФСБ и други патриотични формации - кауза, за която ВМРО се бори от години.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов ще предложи да бъде гласувано решение за излизане от коалицията с ББЦ и даване на положителен отговор на предложението на Симеонов за създаване на Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични организации.

Целта на такова обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси.

Това е най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО.

Надяваме се, че добрите ни отношения с досегашните ни партньори ще бъдат запазени и не изключваме по-нататъшни общи действия за изваждане на ДПС от властта и изграждане на силна, демократична и национална България, коментира лидерът на ВМРО.

Така рефрен от песента на Асен Гаргов от зората на демокрацията "Развод ми дай! Развод ми дай и повече не ме мъчи" е актуален и днес.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар