Вход | Регистрация

Нова придобивка за село Ракита

Нова придобивка за село Ракита
Фейсбук

С 4000 лева, осигурени по проект "Почистване и благоустрояване на зелената площ в село Ракита", както и с много доброволен труд от местните жители, едно запустяло и буренясало място в близост до Кметството и бившето училище, днес е превърнато в малък оазис за отдих и игри на децата.

Новите придобивки бяха открити тържествено в събота, 27 октомври, по повод повод традиционния събор на селището. На откриването присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ, инж. Пламен Тачев, председателят на ОбС в Червен бряг, ръководството на Община Червен бряг, общински съветници, много жители и гости на селото.

Площадката е изградена по проект на Община Червен бряг в рамките на Националната кампания "За чиста околна среда” към  Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.

Почистена е цялата площ от битови и други отпадъци, изравнен е терена, предназначен за място за отдих, засадена е декоративна дървесна и храстова растителност, монтирани са много детски съоръжения за игра на открито, над 10 пейки и кошчета за отпадъци, положена е подходяща настилка около детските съоръжения.

Местният свещеник отслужи празничен водосвет и благослови доброто дело, след което започна истинското тържество, в което се включиха най-малките жители на Ракита - възпитаниците на детската градина, фолклорният танцов състав на читалище "Вапцаров” – Червен бряг и духовата музика от гр. Койнаре.

______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Община Червен бряг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар