Вход | Регистрация

Рапунцел и Пипи на дефиле в Плевен

Въпреки че са във ваканция, децата в Плевен не почиват.

През юли те работиха неуморно по изготвянето на карнавални костюми, репетираха и най-вече се забавляваха, заети в инициативата "През юли в игротеката - весел кът на книги, изкуство, игри и приятелство”.

На сцена "Талантино" излязоха приказни герои, певци, танцьори, рецитатори и изпълнители на музикални инструменти. Деца, родители и гости останаха очаровани на изявата на плевенските таланти, представили се успешно в инициативата на Регионална библиотека "Христо Смирненски" в Плевен.

Пипи Дългото чорапче, Рапунцел, лошата вещица и други герои, които бяха част от карнавала "Любими приказни герои", участваха в специално дефиле. Техните магически костюми бяха сътворени от самите деца, включили се в инициативата.

Учениците Василена Горанова, Елена Мръчева и Мартин Лазаров получиха награда за най-добър изработен карнавален костюм, а най-малката участничка, петгодишната Ния Лакова, която стана любимка на публиката, получи специално отличие от журито.

1350158



Конкуренцията на сцената беше голяма. Талантливите участници представиха своите разнообразни танци и музикални изпълнения, които затрудниха журито. Илюзионистът Десислава въведе публиката в света на магическото изкуство, провокирайки зрителите с атрактивни номера.

Александра Райнова, Йоана Маринова и Сияна Димитрова получиха награда за най-интересен танц.

Антония Стоянова и Александра Александрова бяха отличени в категорията песни на български и английски, а Кристияна Стоянова беше наградена за отлично изпълнение на китара.
Мила Русанова получи награда за рецитал.

1350157



"Всички деца показаха изключителни дарби и бяха блестящи. Едни бяха по-концентрирани, други по-развълнувани. Тези, които не спечелиха награда, не бива да бъдат разочаровани. За служителите на библиотеката победители са всички участници в днешната инициатива". Тези думи сподели заместник-директорът на библиотеката Оксана Цветанова след като връчи наградите на победителите.

Сцена "Талантино" беше завършителната част от инициативата "През юли в игротеката - весел кът на книги, изкуство, игри и приятелство", организирана от Регионална библиотека "Христо Смирненски" в Плевен.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: Радио "Плевен"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар