Вход | Регистрация
Русе 21°C

8 проекта с грижа към природата осъществяват в Русенско

60 хил.лв. ще помогнат за изграждането на занималня и читалня на открито, детска площадка и озеленяване на площи

8 проекта с грижа към природата осъществяват в Русенско
Снимка: Булфото

8 проекта спечели Община Русе от конкурса "Обичам природата – и аз участвам" на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда – "За чиста околна среда - 2015".

60 хил.лв. ще бъде финансирането за две училища, две детски заведения, един русенски квартал и три кметства на територията на oбщина Русе.

В град Мартен ще бъде изградена мултифункционална детска площадка. Жителите на с. Тетово с доброволен труд ще залесят и зацветят терен за многофункционална зона за спорт, отдих и игра, а в с. Николово е предвидено облагородяване и озеленяване на трайно занемарено обществено пространство.

С кът за отдих и игра с беседка, пикник маси, пейки и кошчета за разделно събиране на отпадъците ще се сдобие русенският кв. "Долапите".

Учениците на ОУ "Христо Смирненски" кв."Долапите", ще разполагат с "Читалня сред природата", а децата от ЦДГ "Роза" с. Ново Село ще играят в "Еко детска градинка", изградена от естествени материали.

"Занималня на открито" ще възпитава децата от ОДЗ "Райна Княгиня" град Мартен. Проект за облагородяване  и озеленяване на дворното пространство спечели и Средношколското общежитие в град Русе.

Основен акцент в одобрените проекти е опазването на околната среда, насърчаване на доброволния труд, повишаване на екологичната култура у подрастващите и отговорно отношение на гражданите към опазване на природните ресурси.

Проектните дейности ще бъдат финализирани през месец октомври тази година.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар