Вход | Регистрация
Русе 21°C

82 ретро коли от цялата страна и Румъния показаха в Русе

„Мерцедес Бенц” и "Студебейкър” от 1928 бяха най-старите коли в парада, "Форд" от Габрово беше най-елегантният автомобил

82 ретро коли от цялата страна и Румъния показаха в Русе
Снимка: Община Русе

82 ретро автомобила дефилираха вчера в Русе по време на Първия парад на ретро колите в крайдунавския град. 25 от возилата пристигнаха специално от Румъния.

Кметът Пламен Стоилов сподели радостта си от големия интерес към парада и изрази надежда през следващата година форматът да се разшири с участието на мотоциклети.

Купата на Кмета беше връчена на русенското подразделение на "Мото Пфое", които специално за събитието извадиха от музея си "Форд” от 1930 година

Наградата на Фондация "Русе-град на свободния дух" грабна Константинеску Александру от Румъния с "Форд Мустанг” от 1965 г. Русенецът Петър Пенчев получи "Купата на Монтюпе" за автомобила си "Ситроен В11" от 1931 г.

Спонсорите "Автосервиз АБ кар" наградиха Олег Георгиев и неговия автомобил "Опел Жити” от 1970 г.

В категорията "Най-стар автомобил" бяха връчени две награди – на шуменеца Мирослав Мирославов със "Студебейкър” от 1928 г. и на русенеца Валентин Василев с "Мерцедес Бенц” от същата година. 

Наградата за "Най-добре тунингован автомобил" бе присъдена на Пламен Бешев от Русе.

За най-автентичен автомобил беше обявен автомобила на Христо Антонов от Пловдив "Волга” М215. 

Наградата за "Най-добре реставриран автомобил"  журито връчи на Татарану Ницу от Румъния за автомобила му "Форд Роадстер” от 1931 г. 

Фордът на Ангел Колчевски от Габрово стана най-елегантният автомобил на ретро парада.

Публиката имаше възможност също да гласува за своя фаворит и присъди награда на Николай  Колев от Варна с "Мерцедес” от 1932 година.   

Събитието се проведе под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов и се организира от Общинска фондация "Русе – град на свободния дух". Генерален спонсор на проявата е "Монтюпе” ЕООД.

 

Разгледайте фотогалерия от парада тук.

 

 << Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар