Вход | Регистрация
Русе 21°C

Авторът на "Битието" очаква русенци

Авторът на "Битието" очаква русенци
РБ"Любен Каравелов"

Среща с писателя Владимир Зарев организира русенската библиотека "Любен Каравелов" и местното Дружество на писателите. Всеки, който желае да се запознае отблизо с писателя, може да го направи днес, 19 ноември, от 17.30 ч. във фоайето на библиотеката.

Известният писател е в Русе по повод на Националното литературно турне под надслов "Владимир Зарев – 25 години преход в огледалото на "Разруха" и "Светове", инициирано от Издателска къща "Хермес".

Той ще бъде представен от гл. ас. Никола Бенин, преподавател в Русенски университет "Ангел Кънчев", а водещ на срещата ще бъде Иглика Пеева – журналист и поетеса.

Владимир Зарев е автор на 16 книги, превеждани в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция. Син е на известния историк и литературен критик акад. Пантелей Зарев. Завършва българска филология в Софийския университет. Понастоящем е главен редактор на най-престижното списание за българска и преводна литература и изкуство - "Съвременник".

Трилогията на Владимир Зарев "Битието” се радва на огромна популярност в България. Романът намира телевизионна популярност в сериала "Дървото на живота".

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар