Вход | Регистрация

Русе 21°C

Алея на бойната слава обсъждат в Русе

Тя може да се намира в двора на Военния клуб в града

Алея на бойната слава обсъждат в Русе
Областна администрация - Русе

Алея на бойната слава на Русе може да бъде изградена по предложение на фондация "Русчукь”. Днес среща по темата се проведе в кабинета на заместник областният управител на Област Русе Станимир Станчев.

Участници в нея бяха още д-р Камен Милков – управител на фондация "Русчукь”, Николай Нанов – сътрудник във фондация "Русчукь”, инж. Димитър Вълков – главен специалист отговорник Военен клуб – Русе, Стоян Петков – председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите – Русе.

Идеята за тази алея е свързана с отбелязването на исторически събития като създаването на военно-морски флот, Пети пехотен дунавски полк, военно летище "Щръклево”, школа за санитари и готвачи, школа за водачи и бронетранспортьори и др.

Г-н Станчев изрази желанието на Областната администрация – Русе за оказване на необходимото съдействие относно реализацията на проекта.

Бяха обсъдени варианти, свързани с разположението на Алеята, експонатите, които ще включва, тяхното осигуряване, достъп, средствата за нейното изграждане, поддръжката и др.

Предстои да се поискат становищата на Министерството на отбраната и Министерството на културата за възможността Алеята да бъде позиционирана в двора на Военния клуб в Русе.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар