Вход | Регистрация
Русе 21°C

Договорите за концесия на спирките влязоха в сила

Договорите за концесия на спирките влязоха в сила
Снимка: Булфото

Договорите за предоставяне на концесия за поставяне и експлоатация на 260 спирки от линиите на градския транспорт за обществен превоз на пътници на територията на Русе влязоха в сила от днес, 4 октомври.

Съгласно техните условия, те влизат в сила след предоставянето в полза на Общината от всеки концесионер на два вида банкови гаранции, които са получени на 3 октомври.

Община Русе трябва да осигури предаването на обектите на концесия, свободни от права и/или фактическо ползване от трети лица в двумесечен срок от влизане в сила на контрактите. В тази връзка, на досегашните ползватели на обекти, включени в концесията са изпратени уведомителни писма за прекратяване на ползването, освобождаване на обектите и предаването им на Общината в указания срок.

 

Според изискванията на Правилника за прилагане на закона за концесиите, кметът на Община Русе определя комисия за поетапно предаване на владението на обектите на концесия. То ще стане по предварително изготвен и одобрен график, с двустранно подписан приемо-предавателен протокол.

 

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар