Вход | Регистрация
Русе 21°C

Какви са проблемите на русенския бизнес?

Какви са проблемите на русенския бизнес?
Снимка: Север.бг

Кръгла маса по проблемите на бизнеса ще се проведе този петък, 25 юли, от 10 до 12 часа в зала "Европа" на Доходното здание в Русе.

Събитието ще се проведе в рамките на създадената от Община Русе платформа за структуриран диалог между институциите и частния сектор, чиято цел е да подобри взаимодействието между администрацията и бизнеса, за да може Русе да се превърне в още по-атрактивно място за живеене, работа и предприемачество.

В рамките на форума д-р Страхил Карапчански, зам.-кмет по европейско развитие, ще представи Стратегията за инвестиционен и сити маркетинг на Община Русе 2014-2020 година. 

Директорът на Дирекция "Бюро по труда" Русе г-н Баки Солак ще очертае тенденциите в търсенето и предлагането на трудовия пазар в община Русе, а проф. Иван Евстатиев, ръководител на "Център за кариерно развитие" към Русенски университет "Ангел Кънчев" ще говори за "Проблеми при реализацията на трудовия пазар на завършващите висше образование".

С "Актуализиране на учебните програми в съответствие с изискванията на бизнеса и потребностите на пазара на труда" ще е свързано изказването на доц. Александър Петков от РУ "Ангел Кънчев".

Най-съществената част от събитието ще бъде дискусията, в рамките на която представителите на бизнеса, ще имат възможност да изложат своите виждания, предложения и идеи за това как със съвместни усилия заедно с администрацията може да се подобри бизнес средата в общината. Модератор на кръглата маса и на заключителната дискусия ще е проф. Сава Джонев от Софийския университет.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар