Вход | Регистрация
Русе 21°C

Вино от 12 дунавски региона ще дегустират в Русе

Утре ще се проведе изложението „BLUE & WINE EXPO 2015” с участници от 4 държави

Вино от 12 дунавски региона ще дегустират в Русе
wine list

Вино от 12 дунавски региона от 4 държави ще бъде представено във второто международно Дунавско винарско изложение "BLUE & WINE EXPO 2015” в Русе.

Изложители от България, Румъния, Хърватия и Сърбия ще запознаят посетителите с винарството в Дунавския регион на 27 юни /събота/ от 13 ч. във фоайето на Доходното здание.

Изложението се реализира в рамките на международен проект "Пътят на римските императори и Дунавският път на виното – RER–DWR II”, финансиран по Програма "Подкрепа за подобряване и насърчаване на устойчиви транснационални тематични туристически продукти" на Главна дирекция "Предприятия и промишленост" на Европейската комисия.

"BLUE & WINE EXPO 2015" е свързано с отбелязването на Международния ден на река Дунав (29 юни) и има за цел да популяризира винения туризъм в Дунавския регион като източник на нови възможности за местно развитие.

Три винарски региона ще представят страната ни – Видин/Белоградчик, Плевен/Велико Търново и Русе. Останалите девет региона ще презентират вина от Хърватия  (региони Илок и Бараня), Сърбия (Фрушка гора, Южен Банат, Неготин и Моравски региони), и Румъния (региони Добружда, Мунтения/Олтения и Дунавски тераси).

Ще можете да дегустирате подбрани вина и да се запознаете с кулинарните традиции в Дунавския регион в лицето на Клуба на професионалните готвачи – Русе, който ще има собствен щанд. Специално арт ателие пък ще бъде посветено на темата "Вино".

Римски легионери ще посетят Доходно здание в 15,30 ч., за да поведат всички желаещи "по пътя на римските императори". Те ще ги отведат на римска крепост Сексагинта Приста, където ще се проведе Римски пазар.

Организатори са Община Русе и Общинска фондация "Русе – град на свободния дух" със съдействието на Дунавски компетентен център в Белград (Сърбия) и Контактен център "Дестинация Дунав".

В Международния ден на река Дунав, 29 юни, всеки, който желае, може да стане съпричастен към нейното опазване и обезопасяване, като посетите сградата на Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на р. Дунав" (ИАППД). Тя се намира на бул. "Славянски" №6 (срещу хотел "Ана Палас") в Русе.

 

<< Sever.bg във Facebook >> 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар