Вход | Регистрация

Русе 21°C

Елате в Русе - предлагат работа, жилище и транспорт

Иновативната идея е на бизнесмена Мартин Йорданов, който развива шивашки бизнес в града

Елате в Русе - предлагат работа, жилище и транспорт
Снимка: Thinkstock/Guliver

Русенци могат да се гордеят с бизнесмена Мартин Йорданов.

Той намери нетрадиционен подход да привлича работна ръка към града, където развива шивашки бизнес.

Предлага помощ за преселването в града на цели семейства, като им осигурява подкрепа при намирането на жилище и адаптирането.

Мартин Йорданов работи в областта на модата близо 25 години и знае от опит, че е трудно да намериш квалифицирани кадри и да ги задържиш. В момента той пуска супермодерна производствена линия, за която му трябват нови 200 служители.

Затова използва добрата практика от САЩ и Китай, като предлага семейства от по-неиндустриални места в България да се преместят в Русе. Възнаграждението, което е готов да плаща, е 650 лв., което е два пъти повече от парите на други места за същата дейност. В същото време ще окаже пълна подкрепа за пренасянето на хората, като им осигури транспорт по преместването и им намери жилище. Готов е да помогне за устройване на децата в училище, а другите членове на семейството да започнат работа в други фирми, съобщава БГНЕС.

Бизнесменът се надява, че колегите му от бизнеса ще го подкрепят, като предложат на свой ред работа на останалите членове от съответното семейство.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар