Вход | Регистрация
Русе 21°C

7 клиники в диагностична кампания

Фокусът е върху кожно-алергичните заболявания

7 клиники в диагностична кампания
Снимка: Thinkstock/Guliver

В петата национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания за тази година ще се включат седем клиники по дерматология в страната. За това съобщи проф. Николай Цанков, председател на Българското дерматологично дружество.

Тестовете ще се проведат на 18 и 19 ноември във Военномедицинската академия, болница "Токуда" и Александровска болница в София, университетските кожни клиники в Пловдив, Стара Загора и Плевен, както и кожно-венерологичното отделение в Русе..

Доц. Жана Казанджиева от Александровска болница споделя, че след извършено тригодишно изследване сред 716 българки, почти всяка четвърта жена е получавала алергия в следствие на употребата на различни парфюми, а някои от участниците в него са показали алергична реакция и към консервант или към боя за коса.

Козметиката, оставаща върху кожата - кремове, лакове за нокти, лосиони и др., може да предизвика по-трайни алергии за разлика от тези, които се измиват. Все пак децата показват най-голяма чувствителност към съставките на комплектите за разкрасяване.

При купуването на козметика задължително трябва да се обърне внимание на съдържаните алергени, на срока на годност и на трайността на продукта след отварянето му, съветват лекарите.

<< Sever.bg във Facebook >>



RuseInfo.net
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар