Вход | Регистрация

Русе 21°C

Специалисти от „Пирогов“, „Александровска“ и „Света Екатерина“ ще преглеждат в УМБАЛ „МЕДИКА”

Специалисти от „Пирогов“, „Александровска“ и „Света Екатерина“ ще преглеждат в УМБАЛ „МЕДИКА”
За четвърта поредна година водещи специалисти от други авторитетни лечебни заведения гостуват в Русе. Дългогодишните партньори на УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ" ще проведат прегледи в три направления – УНГ, съдова хирургия и урология.
Целта на подобни мероприятия, освен обмяна на опит между специалисти, осигурява възможност на пациенти с оплаквания или констатирано заболяване да се консултират с водещи в своята област лекари, без да им се налага да пътуват до София или други градове.
Деца и възрастни ще преглежда д-р Меджидиев, от УМБАЛСМ "Пирогов”, специалист и в областта на бронхологията. Урологичен преглед може да направите при началника на клиниката по урология на УМБАЛ "Александровска” проф. Петър Симеонов. Пациенти от Русе и цяла Североизточна България ще могат да се консултират и с проф. д-р Тодор Захариев - ръководител на Клиниката по съдова хирургия и ангиология към Университетска болница "Света Екатерина" и Национален Консултант по съдова хирургия към Министерство на здравеопазването и НЗОК. Прегледите при тримата специалисти са платени и ще се проведат на 30.09.2017г. /събота/ в сградата на УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ” – ул. "Рига” 35.
Записването е предварително на регистратурата на ДКЦ-2 или на телефони 082 502430 или 0884517551. Преди четири години проф. Петър Симеонов става началник на Клиниката по урология в Александровска болница, където работи от 36 години. Избран е за национален консултант по урология и за председател на Комисията за получаване на медицинска специалност "Урология". Проф. Симеонов работи във всички области на урологията. Основен негов приоритет и мисия са бъбречните трансплантации. Д-р Асен Меджидиев е специалист по УНГ и бронхология. В момента е заместник директор на УМБАЛСМ "Пирогов”. Специализирал е риносептопластика в Германия и ендоскопска хирургия на нос и синуси в Хърватска. Има многобройни статии и публикации в областта на УНГ и бронхологията. Проф. д-р Тодор Захариев е ръководител на Клиниката по съдова хирургия и ангиология към Университетска болница "Света Екатерина" от 26 години. Изнася лекции по съдова хирургия пред студенти и специализанти в Медицински Университет – София. Написал е 7 учебника и монографии, има над 250 научни публикации и съобщения върху всички области на съдовата хирургия в наши и чужди научни списания и на научни форуми у нас и в чужбина. Дългогодишен Национален Консултант по съдова хирургия към Министерство на здравеопазването и НЗОК. Дългогодишен Председател на Българското Национално Дружество по Ангиология и Съдова Хирургия" и бивш Президент на "Българската Асоциация по Гръдна, Сърдечна и Съдова Хирургия (БАГССХ) и Председател на Държавната изпитна комисия по специалността "Съдова хирургия".
 
източник: dariknews.bg 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар