Вход | Регистрация

Русе 21°C

Уникална операция ще правят в Русе

Уникална операция ще правят в Русе
личен архив

Уникална за България операция ще бъде направена в Русе.

Това ще се случи по време на Третото издание на "Русенски ендоваскуларни дни”. Практическият двудневен курс в реално време с двупосочна аудиовръзка ще се състои на 26 и 27 септември. Негов организатор и домакин са Лечебни заведения "Медика”.

По време на курса, за първи път у нас ще бъде направена простатна емболизация от проф. д-р Никифор Рарес, който е лекар в Центрове за върхови постижения ARES, болница Ponderas, Букурещ и доц. д-р Елисавета Вълчева – началник отделение "Образна диагностика, инвазивна и интервенционална рентгенология” в Национална кардиологична болница – София.

Тази година освен към заболяванията на периферните съдове, "Русенски ендоваскуларни дни” са обърнати и към урологичните заболявания. Именно за това, са планирани лекции на теми: "Бъбречни тумори – диагностика и лечение”, "Емболизация на бъбречни артерии при туморни заболявания”. Ще бъде представен и клиничен случай на ендоваскуларно лечение при варикоцеле.

Гост лектор ще бъде проф. Д-р Джанлука Ригатели от болница "Ровиго” – Венеция, който идва за четвърти път в Русе за да представи ендоваскуларни методи за лечение на периферно-съдовата болест.

1393983

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар