Вход | Регистрация
Русе 21°C

Канал за синтетична дрога разкриха в Русе

Канал за синтетична дрога разкриха в Русе

Малко над килограм синтетичен наркотик -  "екстази" във вид на таблетки, на приблизителна стойност 37 хиляди лева, е заловена при митническа проверка на ГКПП Дунав мост, съобщават от митницата в Русе.

Според информацията митничарите, съвместно със служители на ДАНС и Гранична полиция, са пресекли канал за трафик на синтетична дрога от Холандия към България.

Задържан е 50-годишен българин, шофирал автомобил с холандска регистрация. В автомобила са открити  1,239 кг "екстази". Сутринта на 19 април трима български граждани - двама мъже и жена, пристигнали на трасе "вход" на Дунав мост.

При проверката на личните багажи на пътниците митническите служители открили червена найлонова чанта под два пакета с кафе, в която се намерил обемист пакет с оранжево-кафеникави хапчета с формата на сърце.  Направен е полеви наркотест, който установил, че таблетките реагират положително на метамфетамин.

В предния джоб на текстилна раница, собственост на шофьора Д. К., е намерено найлоново пликче, в което са открити още 6 таблетки с различна форма и цвят, за които също е установено, че са синтетична дрога. Разследващите смятат, че тя е за лична употреба или мостра. Установява се съпричастността и на другите двама пътници към пресечения наркоканал.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар