Вход | Регистрация
Русе 21°C

Прожектират премиерно "Цената на секса" в Русе

Представянето на филма е част от кампанията за борба с трафика на хора

Прожектират премиерно "Цената на секса" в Русе

Премиерният за България документален филм на Мими Чакърова "Цената на секса” ("The Price of Sex”) ще има публична прожекция на 29 ноември /вторник/ от 17:30 ч. в Пленарна зала на Община Русе.

Представянето на филма е част от кампанията за борба с трафика на хора 18 октомври - 10 декември, организирана от Местна комисия за борба с трафика на хора и Каритас Русе.

Преди прожекцията младежи–доброволци, чрез кратък етюд, ще представят няколко истински истории на хора от град Русе, попаднали в различен вид трафик. Предвидена е и дискусия с аудиторията.

МКБТХ и Каритас Русе разполагат с този филм благодарение на помощта, оказана от г-ца Ханна Пъкет и г-н Кристофър Крафорд, доброволци от САЩ, които работят заедно с целия екип, реализиращ кампанията. За участие са поканени представители на институции, работещи по темата, граждани и медии.

Авторката на филма Мими Чакърова е българка, която живее, учи и твори в Америка и е работила върху филма в продължение на 10 години. Лентата проследява няколко истории на жени от Източна Европа, бившия СССР и България, които са били жертви на трафик и сексуално са експлоатирани в държави от цял свят.

Филмът поставя актуални и болезнени теми – периода на прехода след падането на комунистическия режим, обезлюдяването на селата, дълбоките различния между Изтока и Запада, корупцията и лицемерието на страните–дестинации.

_____________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар