Вход | Регистрация
Русе 21°C

Пролетно-образователен семинар за ученици

Българските ученици от Украйна, Молдова и Западните покрайнини ще се съберат в Русе

Пролетно-образователен семинар за ученици
Снимка: РИМ-Русе

Участниците в едноседмичния Пролетен културно-образователен семинар за ученици от българската диаспора в републиките Македония, Молдова и Сърбия на Фондация "Българска памет" са за първи път гости на Русе.

До този момент те бяха запознати със спецификата на българската календарна обредност и основни митологични представи на фолклорната ни култура с лектор Десислава Тихолова, уредник в отдел "Етнография" при Регионален исторически музей – Русе.

Предстои гостуване на групата в експозицията на Историческия музей, опознавателна градска разходка, посещение на средновековната крепост Червен и гостуване в Къщата на Калиопа. Участниците ще бъдат придружавани от уредниците Стоян Йорданов и Искрен Великов, уредници в Русенския музей.

За шеста поредна година Фондация "Българска памет" провежда подобен семинар, като чрез тази и други инициативи полага приоритетно усилия за културната и социална реинтеграция, както и за създаване на условия за по-добри образователни перспективи и евроинтеграция на българските ученици от Украйна, Молдова и Западните покрайнини и младежи от българо-мюсюлманските общности в югозападна България.

На 3 април /сряда/, в рамките на програмата на семинара, от 17:30 часа в Доходно здание ще се открие изложбата "България – Съкровище на словото".


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg











Докладвай за нередност в статията
Добави коментар