Вход | Регистрация
Русе 21°C

Русенската опера представя премиерно "Отело"

Спектакълът ще е под диригентството на Георги Димитров и режисурата на Бойко Богданов

Русенската опера представя премиерно "Отело"
Снимка: Община Русе

Премиерата на операта "Отело" от Верди ще зарадва почитателите на оперното изкуство на 11 декември от 19 часа в Доходното здание.

В историята на Русенската опера това е четвъртият вариант на произведението - през 1967/1968 го е дирижирал Димитър Манолов, през 1999/2000 на пулта е бил Георги Димитров, а 2004/2005 диригент е бил Фернандо Алварес.

Новата постановка отново ще е под диригентската палка на Георги Димитров. Той работи в екип с режисьора Бойко Богданов, който все по-често от театъра се прехвърля към операта. Сценографията е на известния театрален сценограф Вячеслав Парапанов, а автор на костюмите e дългогодишният оперен художник Иван Савов.

Публиката ще има удоволствието да чуе в главните роли талантливи певци, които имат успешни изяви на европейските сцени. Като Отело ще пее тенорът Мартин Илиев, Яго ще бъде представен от баритона Венцеслав Анастасов, Дездемона ще пее сопраното от бесарабски произход Нели Кравченко. В останалите роли ще се представят Георгиос Филаделфевс като Касио, Стоян Стоянджов като Монтано, Евгени Ганев като Лодовико, Александър Александров като Родриго, Петя Цонева като Емилия и Стефан Пенчев като Херолд.

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар