Вход | Регистрация
Русе 21°C

Христо Гърбов е посланик на свободния дух на Русе

Актьорът получи почетната значка на града

Христо Гърбов е посланик на свободния дух на Русе
Снимка: Община Русе

Златна значка "Русе" получи вчера актьорът Христо Гърбов от кмета Пламен Стоилов. С това отличие се удостояват "посланиците" на Русе, които съхраняват и предават нататък неповторимия дух на града със своя талант и постижения.

На срещата кметът на Община Русе заяви, че актьорът от "Комиците" е един от творците, които носят в сърцето си града ни. Той допълни, че е горд от цялостната работа на Общината и културните институции в града, които успешно работят заедно и успяват да възродят културата, връщайки гражданите в театралните и оперни салони.

Кметът изрази и своето задоволство от обединяването на гилдията, благодарение на която Русенският театър се нарежда на чело в класацията сред най-добрите театрални трупи в страната.

От своя страна Христо Гърбов изказа своето възхищение от случващото се в Русе както в културен план, така и в инфраструктурен – реновирането на институциите – паметници на култура. Актьорът каза още, че за него е изключителна чест и привилегия да носи почетната значка на Русе, която го превръща в посланик на града на свободния дух.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар