Вход | Регистрация
Русе 21°C

80 русенчета рисуваха пред Доходното здание

Проявата беше част от проект по интеркултурно образование

80 русенчета рисуваха пред Доходното здание
Снимка: Община Русе

80 деца участваха в пленер за малки художници пред Доходното здание в Русе. Изявата се проведе вчера, а талантите бяха от пет местни детски градини: ЦДГ "Звездица", ЦДГ "Детелина", ЦДГ "Ралица", ЦДГ "Червената шапчица" и ОДЗ "Снежанка".  

"Шевиците в националните облекла на различните етности" беше темата на пленера, която децата трябваше да изразят върху чадър и върху статив.

1544172

Събитието беше част от образователните дейности по проект на Община Русе - "Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение, интегриран подход и привлекателни условия в детските градини в община Русе". Той се реализира по Програма BG06 "Деца и младежи в риск" на Европейското икономическо пространство.

По този проект Община Русе е бенефициент на 224 780 евро, с които се финансират строително-ремонтни дейности и модерни образователни методи за предучилищна подготовка. 40% от средствата се влагат в дейности за подмяна на дограма, ремонт на покривни конструкции и реновиране на занимални и санитарни помещения в детските заведения.

Ще бъдат изпълнени редица образователни дейности -иновативни методи за предучилищна подготовка и елементи на неформално образование, специално внимание към децата в неравностойно положение и от различни етноси, създаване на клубове на родителите, за да се постигне трайно сближаване на деца от различни социални групи в мултикултурната среда.

1544174


< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар