Вход | Регистрация

Русе 21°C

В Павликени ще се замерят с яйца

За първия празник на яйцето са предвидени много спортни игри, кулинарни състезания, изложения, изкуство с яйца и концерти

Павликени ще бъде домакин на първия празник на яйцето на 1 май.

За него са подсигурени около 5000 яйца от местна фирма. Мотото на празника е "Едно яйце – много възможности”. Предвидени са спортни игри, кулинарни състезания, изложения, изкуство с яйца и концерти.

Най-забавни ще са игрите с яйца. Най-много мераклии има за състезанието по хвърляне на сурови яйца в цел. Другите дисциплини са спринт, слалом, щафета, кражба на яйца и дори руска рулетка. За най-добрите са предвидени предметни награди.

В кулинарните състезания - приготвяне на ордьоври, основни ястия и десерти от яйца също има желаещи. Победителят ще получи позлатено яйце, класиралият се на второ място – сребърно яйце със златна шарка, а третият – изцяло сребърно бижу. Специалните награди са изработени от местния бижутер Константин Костов, информира "Дарик".

С цял кулинарен екип за празника ще пристигне и кметът на Каварна Цонко Цонев. На площада ще се изяви и най-атрактивната готвачка на Павликени Елена Божанова, която ще трябва да забърка 101 омлета в огромен тиган. На свои щандове ще готвят и местни ресторантьори.

Като атракция ще бъде изградена и къщичката на Хензел и Гретел, в която ще се предлагат сладкарски изделия.

Всички състави от общината, както и местните рок банди "Хед бендърс” и "Нойс” ще участват в концертната програма на плащада. Вечерта на сцената ще излезе и фолк певицата Нелина.

Целият бюджет на празника е 12 000 лв. Той се организира от Общината и местната фирма, производител на яйца.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар