Вход | Регистрация
Русе 21°C

Кралското семейство ще доплува по Дунав!

Кралското семейство ще доплува по Дунав!
Снимка: Община Русе

Ако видите крал и кралицата да пристигнат по река Дунав с корабче, да знаете че се намирате в Русе.

А те са и истински, и карнавални. Двойката ще акостират на конския плаж, откъдето ще се отправи към централната градска част. Там, в 17.00 часа, кралят на карнавала ще получи ключа на града от кмета на града Пламен Стоилов.

Много изненади, забавления и добро настроение обещават организаторите. Общият награден фонд е 3000 лева, а жителите и гостите на Русе ще могат да се включат в конкурси за най-оригинална маска, най-атрактивен костюм, най-добре маскирано семейство.

Началото на XIII-то издание на форума е в събота, 27 септември, от 15.30 часа на малката сцена, разположена пред Доходното здание. Там, любимецът на децата Бате Енчо ще даде възможност за изява на подрастващите таланти на Русе. По същото време, на сцената на площад "Свобода" ще започне концерт на млади естрадни изпълнители "Нова музика".

Трите лъча от хора с маскарадни костюми ще тръгнат от аптека "Николови", от Вазата в Парка на младежта и от пространството пред река Дунав.

Забавленията ще продължат на трите сцени – централна, разположена пред сградата на Съдебна палата, на която водещ ще е Димитър Туджаров-Шкумбата, фолклорната сцена пред Операта, чийто водещ ще е Любомир Фърков и детската сцена на пространството пред Доходно здание, която ще се ръководи от Бате Енчо.

От 19.20 ч. на пл. "Свобода" ще започне спектакълът "Топките" на уличен театър "FIRETER", а от 19.30 ч. отново на площад "Свобода" ще започне концертът на Ангел и Моисей. От 20.15 ч. ще стартира лазерно шоу, а от 22.00 часа ще има и празнична заря.

537 участници са се регистрирали до този момент. Най-възрастните са двама съпрузи на 80 години, които ще се изявят на фолклорната сцена, а най-малките са две близначета, които нямат навършена и една годинка.

13-ото издание на русенския карнавал се осъществява със съдействието на Фондация "Русе – град на свободния дух".



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар