Вход | Регистрация

Русе 21°C

Лекуват деца с конна езда

Лечебно-терапевтична процедура с езда ще спомогне за подобряване на физическото и психическото състояние на деца със специални увреждания

Лекуват деца с конна езда

В Русе в продължение на седем месеца 20 деца ще се занимават с терапевтична и конна езда. Инициативата ще се проведе в рамките на проект "Децата срещат своите нови приятели – конете”. Децата ще бъдат разделени в две групи.

В първата група ще бъдат включени 10 деца със специални потребности. В тази група ще има деца от центъра за настаняване от семеен тип "Розовата къща", както и деца, отглеждани в семейна среда, които ползват специализирана подкрепа в Центъра за обществена подкрепа към Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Русе. За тях е предвидена хипотерапия – лечебно-терапевтична процедура с езда за подобряване на физическото и психическото състояние.

Втората група е за деца и младежи с дестабилизирано социално положение, които търпят ограничения по отношение на участието им в социалния живот и ползването на социални права. В тази група ще бъдат включени също деца с хипереактивно поведение и такива с мярка "Пробация". За тях ще се приложат методите на конна езда, която ще цели децата да се обучават на различни дейности - да успеят на възсядат кон, да овладеят коня си, сами да го управляват и др. Като част от трудотерапевтична дейност те ще трябва да се грижат и за животните.

Основната цел на проекта е да допринесе за социалното включване на деца и младежи в неравностойно положение.

 



Източник: Арена Медия
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар