Вход | Регистрация
Русе 21°C

Международен карикатурен конкурс обяви "Европа Директно" - Русе

Темата е във връзка с обявената Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарност между поколенията Темата е във връзка с обявената Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарност между поколенията

Международен карикатурен конкурс обяви "Европа Директно" - Русе
Снимка: sxc.hu

Трети Международен конкурс за карикатура обяви "Европа Директно" - Русе. Темата е "Активен живот на възрастните хора и солидарност между поколенията"

Целта на конкурса е професионалисти и любители-карикатуристи да дадат творчески поглед и интерпретация на темата, на която е посветена 2012 г.

2012 г. е обявена за Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията. Тя е шанс за нас да обърнем внимание на това как европейците живеят по-дълго и в по-добро здраве от когато и да било и да осъзнаем възможностите, които това предлага.

До конкурса ще бъдат допуснати професионалисти и аматьори, навършили 18 години. Всеки участник има право да представи не повече от 3 творби (оригинали) - цветни или черно-бели, във формат A4-А3.

Журито ще бъде съставено от доказани карикатуристи, илюстратори, художници и изкуствоведи. Класираният на първо място ще получи плакет и диплом. Ще бъдат връчени и две специални награди и диплом.

Наградените и селектираните творби ще останат в колекцията на ЕИЦ Европа Директно-Русе. Те ще участват в изложбата в Русенска художествена галерия и ЕИЦ Европа Директно-Русе, която ще бъде открита Русенската художествена галерия през юни. Творбите ще бъдат включени в изложба, която ще обиколи центровете Европа Директно в България.

Повече за организацията и правилата на конкурса желаещите да участват могат могат да попитат на електронна поща: [email protected] на екипа на Европейски информационен център Европа Директно-Русе

Краен срок за приемане на творбите е 15 май 2012 г. на адрес:

Европейски информационен център Европа Директно – Русе
пл. "Свобода” №4, п.к. 209, Русе 7000 България
За конкурс Карикатура

_________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg




Русе инфо
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар