Вход | Регистрация

Русе 21°C

Още една русенка отпразнува стотния си рожден ден

Още една русенка отпразнува стотния си рожден ден
Снимка: Община Русе

Русенката Тота Димитрова празнува едновековен юбилей днес. Това стана само два дни след като друга наша съгражданка Неда Орашка отбеляза 100 години. 

На връх рождения си ден, Димитрова получи поздравителен адрес от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, заедно с букет и торта.

Те бяха поднесени на столетницата от директора на Дирекция "Здравни и социални дейности" Мариела Личева и от директора на Дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова, с пожеланието да бъде здрава и обградена още дълги години от любовта на близките и роднините си. 

Столетницата баба Тота е родена в разградския край. Премества се в Русе заедно със съпруга си и работи дълги години като тъкачка в завод "Вела Пискова". Тук отглежда двамата си сина, единият от които е надживяла. Радва се на двама внука и четирима правнука.  

В менюто й редовно присъстват пресни плодове и зеленчуци, пие редовно прясно мляко, към което добавя и малко бисквити. Баба Тота демонстрира изключителна енергичност за възрастта си и продължава и до ден днешен да чете без очила любимите си криминални романи.  

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар