Вход | Регистрация
Русе 21°C

Мерилин Монро, Отело и Руслан Мъйнов на русенска сцена

Провокативен спектакъл, Шекспирова класика и концерти очакват русенци тези дни

Мерилин Монро, Отело и Руслан Мъйнов на русенска сцена
Русенска опера

Различният и провокативен спектакъл на режисьора Огнян Драганов "Процесът Мерилин Монро” ще гостува отново на русенска сцена. Той е създаден по едноименната камерна опера на Роланд Баумгартнер и ще провокира русенци на 24 януари от 19.00 часа в камерната Сцена-ателие в зала Филхармония.

Театър, опера, танц и пантомима се сливат в едно, за да насочат към отговор на въпроса "за” или "против” Мерилин Монро. Решението е в ръцете на публиката, която също е включена в театралното действие.

Актьори, оперни певци и малките танцьори от Студио за модерен балет "Фрийдъм” към Държавна опера-Русе си сътрудничат на високо ниво.

В спектакъла на камерната опера "Процесът Мерилин Монро” участват:

Стоян Стоянджов, Анита Шишкова, Теодора Чукурска, Илия Деведжиев, Цветана Радушева, Студио за модерен балет "Фрийдъм" към Държавна опера-Русе, камерен състав на оркестър на Държавна опера-Русе.

Диригент е Андрия Павлич /Босна и Херцеговина/, а костюмите са дело на Първолета Чавдарова – Летиция.

 

На 22 и на 31 януари "Руските песни” на Руслан Мъйнов ще прозвучат отново поради голямия зрителски интерес. Певецът и актьор Мъйнов ще изнесе два концерта с познати и обичани песни, романси, филмова и популярна музика в Канев център.

Концертът е с участието на Русенска филхармония под диригентството на Левон Манукян.

 

Първият тенор на Националната опера и балет - София Костадин Андреев гостува в Русе в своята коронна роля на Отело на 23 януари от 19 ч. Дебют на сцената на Русенската опера в "Отело" ще направи Мария Цветкова в ролята на Дездемона.

Александър Крунев ще бъде Яго, Петър Костов – Касио, Петя Цонева – Емилия. Участват още солистите Александър Баранов, Евгени Ганев, Стоян Стоянджов, Стефан Пенчев, оркестър и хор на Държавна опера-Русе.

На диригентския пулт ще застане Славил Димитров. Режисьор на постановката е Бойко Богданов, сценография Вячеслав Парапанов, костюми Иван Савов, хормайстор Стелияна Димитрова, асистент режисьор Елена Илиева.

Русенската опера предлага специални отстъпки за пакет от представления на своите зрители.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар