Вход | Регистрация

Русе 21°C

5 пълни шестици по математика на изпита след 7-ми клас

Тази година кандидат-гимназистите са по-добри в смятането, отколкото в писането

5 пълни шестици по математика на изпита след 7-ми клас
Снимка: БТА

Вчера малко след 17 часа в Регионалния инспекторат по образованието в Плевен бяха изнесени резултатите на изпитите след VII клас по български език и литература и математика.

Тази година пълни шестици има само на изпита по математика - общо 5. 45 са оценките по математика в диапазона отличен, много добър - 350, добър - 621, среден са получили 535 ученици. 511 деца са получили слаби оценки по математика.

На изпита по БЕЛ със слаби оценки са 411 ученици, тройки са получили 436-ма, добър - 755, много добър - 444. С отлична оценка са оценени 42 изпитни работи, като пълни шестици няма.

За областта резултатите от двата изпита са около добър. Според Албена Тотева, директор на Регионалния инспекторат по образованието, учениците са се справили сравнително добре.

Учениците, които ще кандидатстват в училища с прием след 7-ми клас от 11 юни могат да получат служебни бележки с оценките от изпитите от училищата, в които учат.

От 15 до 20 юни кандидатите в Плевен трябва да подадат да подадат документи за участие е класирането в зала "Орион" на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, на ул. "Сан Стефано".

 

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар