Вход | Регистрация

Русе 21°C

Издават комикс по "Под игото" със средства от благотворителна акция на русенски студенти

Студентите на РУ"Ангел Кънчев" са събрали голямо количество пластмасови капачки и даряват средства за издаването на копие на комикс по известния български роман

Издават комикс по "Под игото" със средства от благотворителна акция на русенски студенти
Русенски университет "Ангел Кънчев"

Комикс по Вазовия роман "Под игото" ще бъде издаден със средства, събрани от студентите от Русенски университет "Ангел Кънчев". Средствата се набират от кампанията за събиране на капачки "Капачки в действие", организирана от фондацията "Идея в действие".

Русенските студенти събраха голямо количество пластмасови капачки в продължение на 7 месеца. Те вече са извозени от фирма "Епо нова България" към пункт в град Пловдив, където ще бъдат претеглени и обработени.

В благородната инициатива са се включили всички факултети на Русенския университет, като обучаващите се във факултет Аграрно-индустриален са изработили плакатите и специалните контейнери за събирането на капачките.

Студентите получават допълнително спонсориране заради голямото количество събрани капачки в кампанията и именно то ще бъде дарено на РБ"Любен Каравелов", която ще издаде копие на уникален комикс на романа "Под игото". Оригиналът на комикса е публикуван за пръв път през 1980 г. от парижкия вестник "L`Humanite dimanche".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар