Вход | Регистрация
Русе 21°C

МГ"Баба Тонка" събира средства за модерен биохимичен център

Областният управител Стефко Бурджиев поздрави училището за инициативата

МГ"Баба Тонка" събира средства за модерен биохимичен център

Благотворителен коледен концерт организира снощи Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе. Събитието в Доходното здание уважиха областният управител доц. д-р Стефко Бурджиев и Наталия Кръстева – зам.-кмет "Комунални дейности" на Община Русе и председател на училищното настоятелство към МГ "Баба Тонка".

Средствата, събрани от концерта, ще бъдат използвани за кандидатстване по проект на Фондация "Америка за България" за създаване на модерен биохимичен център за обучение в МГ "Баба Тонка".

По време на събитието се състоя церемония по награждаване на ученици и учители, които имат високи заслуги и постижения в образователната дейност през 2015 година.

Грамоти за високи постижения в извънкласната работа по математика и информатика беше връчена на Петър Няголов, ученик от 9-ти клас, а 10-окласникът Димитър Томов получи грамота за високи постижения по физика и астрономия.

Директорът на МГ "Баба Тонка" Митко Кунчев връчи грамоти на учители с особени заслуги в развитието на училището. Нели Георгиева беше отличена за приноса й в развитието на благотворителната дейност, Донка Симеонова - за развитието на роботиката в училището, а Калоян Начев - за развитието на обучението по английски език.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар