Вход | Регистрация

Русе 21°C

Маратон на четенето си спретнаха в Русе

Образователната инициатива бе разнообразена с карнавал и викторина

Маратон на четенето си спретнаха в Русе
РБ "Любен Каравелов" - Русе

Дни на книгата и четенето организираха съвместно, в рамките на Националната кампания Маратон на четенето, Регионална библиотека "Любен Каравелов” и ОУ "Отец Паисий” в Русе.

След предварително проведен училищен конкурс за "Най-добър четец" бяха отличени 36 деца от І-ви до VІІ-ми клас, които през първия ден на маратона четоха текстове от свои любими книги.

1256900 1256906

1256907

Старт на събитието, което се проведе в аулата на училището, даде Мариана Кисьова – старши експерт по начално образование в Регионалния инспекторат по образование в Русе. Тя приветства учениците и учителите за чудесната инициатива, а след това прочете откъс от книгата на Антоан дьо Сент-Екзюпери "Малкият принц".

С карнавал на приказните герои продължи маратонът през втория ден. Близо 70 деца се превъплатиха в своите любими герои.

1256904

Пепеляшка, Мики Маус, Пипи Дългото Чорапче, Аладин, Червената шапчица и Вълкът, принцеси и много други популярни герои дефилираха по сцената, облечени в карнавални костюми.

1256905

Награда за масово участие в карнавала беше присъдена на І-ви "а" и І-ви "в" клас. А грамоти за най-красив и атрактивен костюм получиха Георги, Мартин, Валена, Дара, Валентин, Виктория, Анна, Моника, Александър и Анджелина в ролите на клоун, пират, вещица, Феята на дъгата, Том Сойер, Златното момиче, Алиса, хавайка и Елза от "Замръзналото кралство”.

1256903

Викторина, посветена на 180-годишнината от рождението на Любен Каравелов, беше последната от инициативите в рамките на маратона.

1256902

Домакин този път беше Детският отдел на Русенската библиотека, а участниците, разделени в два отбора, бяха ученици от V-ти и VІ-ти клас. Те показаха отлични познания за живота и творчеството на Любен Каравелов и представиха свои презентации по темата.

Всички ученици, участвали в Дните на книгата и четенето, получиха грамоти и безплатни читателски карти за библиотеката. Те с удоволствие станаха и почетни посланици на Националната награда за най-добра детска книга "Бисерче вълшебно" за 2014 година, инициирана от фондация "Детски книги” и едноименния сайт www.detskiknigi.com.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар