Вход | Регистрация
Русе 21°C

"Добрият самарянин" приюти 41 души

"Добрият самарянин" приюти 41 души
Снимка: Община Русе

41 мъже и жени вече намериха подслон в открития в началото на седмицата в Русе приют "Добрият самарянин". За тях бе осигурена и храна, и уют. Хората в беда ще получават и адекватни психологическа и юридическа помощ, както и съдействие за намиране на работа и дом, за набавянето на документи и за интегрирането им в обществото.

За да установят как се работи в социалното заведение и за създаване на добра комуникация на работна среща се събраха всички институции.

Тя беше инициирана от зам.-кмета по Хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров. На нея присъстваха директорът на Дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров, началникът на отдел "Здравеопазване и социални дейности" Мариела Личева,  представители от БЧК, МБАЛ – Русе, Агенцията за социално подпомагане, Центъра за психично здраве, ОД на МВР – Русе, Регионалната здравна инспекция, Центъра за спешна медицинска помощ, Телефон 112.

Григоров заяви, че идеята е социалното заведение да се нареди сред най-добрите в страната. Управителят на Приюта за бездомни хора Мартин Николов информира присъстващите, че преди няколко дни са били настанени двама мъже с измръзване 2-ра степен. За тях са положени необходимите грижи и те вече са в добро здравословно състояние. Представителите на всички институции, участвали в срещата, заявиха готовност да обединят усилията си в грижата за бездомните и нуждаещите си.

 

Приютът "Добрият самарянин" беше открит на 17 декември, в присъствието на вицепремиера Симеон Дянков.  Над 250 хил. лева са вложени за проектна документация, централно топлофициране на сградата, ремонтни дейности и обзавеждане. Капацитетът на приюта е за 75 бездомни жени и мъже от Русе и региона. Те се настаняват с направление от Дирекция "Социално подпомагане”.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар