Вход | Регистрация
Русе 21°C

Без кабели под земята до март в Русе

Заповедта е издадена с цел осигуряването на нормални и безопасни условия за движение на автомобили и граждани

Без кабели под земята до март в Русе
Снимка: sxc.hu

Кметът на Русе Пламен Стоилов забрани изграждането на подземни мрежи и съоръжение до 31 март2014 г.

Заповедта е на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Всички обекти на техническата инфраструктура, на които е започнало изграждането и са засегнати части от обхвата на пътя /пътно платно и тротоар/ към датата на издаване на заповедта, трябва да бъдат приключени строителните работи и да бъдат възстановени настилките в срок до 15 ноември 2013г.

Заповедта е издадена с цел осигуряването на нормални и безопасни условия за движение на МПС и гражданите през предстоящия зимен сезон 2013-2014 г., които се затрудняват от строително-монтажни работи при разкопаването на улични и тротоарни настилки.

Невъзможността за извършване на качествени възстановителни работи през есенно-зимния период и необходимостта от зимно поддържане на пътните трасета, обуславя налагането на забрана за изграждане на подземни мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, информират от Общината.

Заповедта не се отнася за неотложните действия по отстраняването на авариите по подземните мрежи и техническата инфраструктура, както и за осъществяване на местни дейности, необходими за задоволяване на потребностите на общината или на нейното население, които се финансират от Общината или фондове на Европейския съюз.

<< Sever.bg във Facebook >>

      



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар