Вход | Регистрация
Русе 21°C

Възможно ли е в Габрово да има велоалеи?

Отговор ще дадат шестмесечните проучвания на транспортната система на града

Възможно ли е в Габрово да има велоалеи?
Снимка: Булфото

В рамките на шест месеца ще бъдат проучени всички транспортни потоци в Габрово – автомобилен, велосипеден, пешеходен и организиран градски транспорт, както и да предложи мерки за преодоляване на конфликтните места.

Ще бъде анализирана съществуващата транспортна схема, ценовата политика, наличната материална база и автопарк. Ще се изследват възможностите за създаване на велоалеи и трасета, осигуряване на достъпност, снижаване на тротоари, въвеждане на електронни системи за информираност на пътниците. Ще бъде направен преглед на наличните паркинг площи, сегашните и бъдещите нужди, и начините за управление на местата за паркиране.

Договор за изготвяне на подробно прединвестиционно проучване за цялата система на градския транспорт подписа Община Габрово с "Институт за транспортни изследвания".

Според получените данни изпълнителят ще предложи мерки за оптимизиране на системата на градския транспорт, включително и такива за инвестиционно проектиране.

Обществената поръчка, чиято стойност е 69 960 лева, е проведена в рамките на проект "Техническа помощ за подготовка на община Габрово за следващия програмен период 2014 – 2020", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар