Вход | Регистрация
Русе 21°C

Дни на испанската култура се проведоха в Русе

Дни на испанската култура се проведоха в Русе
РБ "Любен Каравелов" - Русе

С мултимедийни презентации, музикални илюстрации, четене на поезия, поетична проза, легенди, притчи, анекдоти, театрални епизоди и песни на испански език преминаха в Русе предходните дни, които бяха посетени на испанската култура и език.

В рамките трите дни, 17, 18 и 19 юни, ученици от 8-и, 9-и, 10-и. и 11-и клас на СОУ за европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ" – Русе и техните преподаватели от Катедрата по испански език представиха историческото минало, културата и изкуството на народите, говорещи испански език, тяхната пъстрота и многообразие.

955838

Инициативите, които се проведоха в рамките на Дните на испанския език, традиции и култура под мотото "Испания – сбъдната приказка!", бяха посветени на Международния ден на испанския език – 19 юни.

955849

"Латинска Америка, нейните древни цивилизации – език и културно наследство", "Мексико - страна на различни култури" и "Изкуството на Испания – древност, традиции и съвременност" бяха темите в изключително интересната и атрактивна  програма, която привлече близо 200 почитатели на испанската култура в Регионална библиотека "Любен Каравелов", домакин и съорганизатор на събитието.

Кулминацията беше последният от трите дни, когато организаторите на събитието изненадаха приятно присъстващите с възможността да опитат едно от най-характерните ястия в испанската кухня – картофена тортиля, а в градинката пред Библиотеката на площад "Батемберг" преподаватели и възпитаници на училището изпълниха известния андалуски танц севиляна, като към демонстрацията се присъедини и публиката.

Вижте снимки от събитието тук.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар