Вход | Регистрация
Русе 21°C

Задържаха фалшиви маратонки и цигари без бандерол при спецакция

Спрени за проверка са два турски автобуса, пътуващи към Румъния

Задържаха фалшиви маратонки и цигари без бандерол при спецакция
Агенция "Митници"

Фалшиви маратонки и цигари без бандерол задържаха русенските митничари по време на специализирана акция на главен път В.Търново-Русе. Служители на сектор "Оперативен контрол" към Митница Русе със съдействието на Гранична полиция са спрели за щателна проверка два турски автобуса, пътуващи от Турция за Румъния.

В тях са открити над 150 чифта маратонки, имитация на известни марки. Те нямат документи за произход и са внесени от Турция без знанието на митническите власти, съобщават от Агенция "Митници".

Съставен е акт за установяване на административно нарушение срещу един от пътниците, който признал, че е закупил маратонките от Турция.

Общо 355 кутии цигари от различни марки са установени и в двата автобуса. Всички те нямат български акцизен бандерол и са с надпис "For duty free sale only". Те са закупени от 4-ма румънски граждани, пътуващи в автобусите, от безмитен магазин на турската граница.

Съставени са актове за установяване на административно нарушение на нарушителите. Общо 600 долара са иззети за обезпечаване на евентуалните глоби от лицата.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар