Вход | Регистрация
Русе 21°C

Заловиха измамник, предлагащ работа в Гърция

51-годишен великотърновец, обявен за издирване, е заловен за 24 часа

Заловиха измамник, предлагащ работа в Гърция
Getty Images/Guliver

51-годишен великотърновец с инициали Р.Р. са съдържали полицаи от Горна Оряховица за изършена измама. Сигнал за измамата е подал 22-годишен горнооряховец в петък.

Той заявил, че е бил заблуден с обещанието, че ще му бъде уредена работа в Гърция като охранител, за което заловеният мъж му е отнел около 2 000 лв. Пред униформените той обяснил, че двамата се срещнали през октомври миналата година.

Въпросният мъж обещал, че може да му намери работа, но за целта е трябвало да придобие удостоверение за носене на огнестрелно оръжие и шофьорска книжка, както и други удостоверителни документи, имащи отношение за започването на работата, за което потърпевшият на няколко пъти му предоставял пари. Общата сума възлизала на около 2000 лв.

В петък мъжът се свързал с 22-годишния горнооряховчанин и поискал още 146 лв. за билети. Младият мъж се усъмнил в добрите намерения на своя познат и потърсил съдействие в полицията.

След проведени действия по разследванто мнимият посредник е установен и се оказва, че се издирва. Задържан е за срок до 24 часа.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар