Вход | Регистрация
Русе 21°C

Започват програма за популяризиране на православието

Приобщаване на малчуганите към християнските ценности искат в Ловеч

Започват програма за популяризиране на православието
Снимка: Булфото

Различни форми на образование и възпитание, разнообразни извънкласни дейности... Всичко това цели да насочи вниманието на детско-юношеската аудитория към православното християнство.

Програмата за популяризиране на православието в Община Ловеч е утвърдена още в началото на годината от кмета Минчо Казанджиев и Ловчанския митрополит Гавриил.

Целта на изготвената програма е християнските норми и ценности да се превърнат начин на поведение и живот за подрастващите. Също така чрез дейности насочени към религията се очаква да обогати  и доразвие културата на децата.

Програмата се реализира на практика в три ловчански училища - ОУ "Васил Левски", ОУ "Христо Никифоров", и СОУ "Св. Кл. Охридски".

В Неделното училище към Ловчанска митрополия се обучават 20 деца. Общо обхванати са 166 подрастващи. Като силни страни на обучението по религия се посочва, че макар и малко на брой, групите, които работят са добра основа за по-разширено изучаване на религия в бъдеще и че съществува добър диалог между институциите и духовенството.

Разработената програма е насочена към 3 групи миряни. Освен детско-юношеската аудитория, още към учители и възрастни, които също трябва да умеят да познават и спазват християнските ценности и норми. Не само заради себе си, но и за да могат да ги предават на децата.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



zetramedia.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар