Вход | Регистрация
Русе 21°C

Лиляна Павлова: Русе отново е "Перлата на Дунав"

Днес регионалният министър откри обновения център, похвали Общината за сериозния опит в усвояването на европейски средства по програми

Лиляна Павлова: Русе отново е "Перлата на Дунав"
Снимка: МРРБ

Русе възвърна своя блясък на "Перлата на Дунав", каза днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на откриването на обновения градски център. Министър Павлова призна, че с всяко свое посещение вижда как се променя града.

Проекти за над 67 млн.лв. са реализирани в Русе по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. Министър Павлова отбеляза, че екипът на община Русе е изградил сериозен капацитет в работата по европейски програми, благодарение на който ще може да се усвояват средства и по новата оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

Сред приоритетите в новия програмен период, за който са отпуснати 56 млн.лв. безвъзмездно, е довършване модернизацията на централната градска среда и отварянето й към пристанището.

Проектът по обновяване на градския център на Русе е на стойност 5,4 млн.лв., с тях са изпълнени множество дейности, които може да си припомните тук.

<< Sever.bg във Facebook >> 

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар