Вход | Регистрация

Русе 21°C

Мартенският базар в Свищов започна

Няколко социални заведения подеха благотворителни кампании

57 шанда с мартеници има тазгодишният Мартенски базар в Свищов. 5 от масите Общината предоставя за безплатно ползване за каузите на хората с увреждания на територията на общината.

Благотворителна продажба на мартеници организират три местни социални институции.Шандовете им се намират на пл."Свобода" и пред сградата на Община Свищов.

Надсловът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция е "Купи мартеничка – подкрепи ЦСРИ”. С продажбата на мартеници се цели закупуването на оборудване за кабинет по рехабилитация.

Той ще се ползва от хората със специални нужди, като специфичното медицинско оборудване ще спомогне за постигане на лечебно въздействие върху тяхната нервна, сърдечно-съдова и дихателна системи, както и за опорно-двигателния апарат.

Ученици от СОУ "Димитър Благоев” ще се включат в благотворителната кампания, помагайки в базара през почивните дни.

Ръчно изработени мартеници предлагат и от Дневен център за деца с увреждания. Те са изработени от служителите на центъра по повод започналата днес дарителска кампания за закупуване на трамплин за терапия на деца с увреждания. "Когато се смее дете, усмихва се небето!” е надсловът на тази кампания.

Благотворителен щанд е предоставен и на ДСХ "Мария Луиза”- Свищов. Мартениците са изработени от домуващите, а средствата ще се използват за нуждите на дома за стари хора.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар