Вход | Регистрация

Русе 21°C

Обявяват конкурс за екопроект в Русе

Кампанията е за озеленяване и въстановяване на пространствата около етажните собствености

Обявяват конкурс за екопроект в Русе
Снимка: inews.bg

Община Русе търси трима партньори – етажни собствености, желаещи да облагородят пространството около домовете. Инициативата е по схемата на Министерството на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Кампанията ще протече под надслов "Обичам природата - и аз участвам" в рамките на Национална кампания "За чиста околна среда – 2014г.". Община Русе има право да кандидатства с един проект на стойност до 10 000 лв.

Конкурсът е за озеленяване и възстановяване на зони за отдих, включително залесяване и зацветяване на почистени площи, изграждане или ремонтиране на детски площадки, спортни съоръжения и др. в междублоковите пространства. Целта на кампанията е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда.

Всички управители или представители на етажни собственици в Русе, които желаят да кандидатстват могат да подадат заявление в деловодството на Община Русе или на e-mail: [email protected]. В свободен текст следва да бъде изложена идеята за облагородяване на пространството. Крайният срок за подаване на заявления е 30.01.2014 г. Задължително трябва да бъде посочен адрес и телефон за обратна връзка.

Експерти от Община Русе ще извършат оглед и осъществят подбор, изготвяне на техническата документация и подаване на проектните предложения за реализация.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар