Вход | Регистрация
Русе 21°C

Пазете се! Банковият хаос вече е в схемата на ало измамниците

Пазете се! Банковият хаос вече е в схемата на ало измамниците
Снимка: Thinkstock/Guliver

Банковият скандал в държавата се разраства дотолкова, че чак телефонните измамници са вдъхновени за нови подвизи.

Този път историята е следната. На 12 юли, около 10.30 часа, на домашния телефон на 88-годишна русенка позвънил мъжки глас, който се представил за внука й от Испания. Той обяснил, че имал депозит в Корпоративна търговска банка, която фалирала, но банкерът му е познат, ще му изтегли депозита от 14 000 лева и ще й гo предаде. От своя страна тя трябвало да плати парична сума в размер на 800 лева за услугата, както и 120 лева за служителя на банката, който ще й донесе парите.

Уговорката била да се срещнат пред дома на бабата, като тя от своя страна е трябвало да остави отворен стационарния си телефон, за да може да потвърди предаването на парите.

Възрастната жена дала сумата от 920 лева на мъж около 40 годишен, добре сложен, висок около 170 см, закръглен, с тъмна късо подстригана права коса и взела "депозита".

"Внукът" се уговорил с баба си да изчака до понеделник - 14 юли, когато лично ще дойде да вземе парите си, ще й върне нейните 920 лева, плюс бонус от 500 лева за услугата, но тя трябвало да запази случая в тайна от близките си.

Вчера след обед бабата се свързала с внука си в Испания и така разбрала, че е измамена.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

<< Sever.bg във Facebook >>



ОДМВР-Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар