Вход | Регистрация
Русе 21°C

Пускат камионите по Дунав мост на 13 април

Над 150 тира чакат на опашка да преминат с ферибота от Свищов в Румъния

Пускат камионите по Дунав мост на 13 април
Снимка: Bulphoto

И днес, 9 април, става забраната за движение на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по Дунав мост, в двете посоки, на път І-2 Русе-Разград, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Забраната ще остане до 13 април (събота).

Мярката се налага заради спешни ремонтни работи на пътната настилка и стоманобетонната плоча на мостовото съоръжение. Трафикът се регулира и е поставена необходимата сигнализация.

Вече трето денонощие километрична опашка от тирове чака да премине от Свищов в Румъния. Повече от 150 шофьора на тежкотоварни камиони прекараха нощта на пътя без храна, чакайки фериботът да тръгне тази сутрин отново в 7 часа, съобщава БНТ.

Повечето тежкотоварни автомобили превозват храна. Шофьорите са притеснени, че продуктите ще се развалят, ако престоят още една нощ на пристанището.

От днес още един ферибот ще превозва камионите до северната ни съседка. Двата ферибота могат да поемат по 9 ТИР-а на един курс, а в момента над 200 камиона изчакват. 

След 13 април ремонтните работи ще продължат като товарният трафик ще бъде възстановен в едната лента за движение. Срокът за строително-монтажните работи е до края на май. След приключването на ремонта движението ще бъде напълно възстановено.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар