Вход | Регистрация

Русе 21°C

Ремонтират военните паметници в Каран Върбовка

Това ще стане като част от подготовката за честванията на 100 години от Първата световна война

Ремонтират военните паметници в Каран Върбовка Станимир Станчев - зам.областен управител на Русе
Областна администрация - Русе

100–годишнината от Първата световна война беше тема на заседание на Националния комитет, на което присъства заместник областният управител на Област Русе Станимир Станчев.

Като представител на Областна администрация – Русе той пое ангажимент да се ремонтират паметниците на загиналите във войните, намиращи се в църковния двор на село Каран Върбовка, Община Две могили.

Срещата се проведе в Централния военен клуб в град София под ръководството на министъра на отбраната Николай Ненчев. Включването на всички областни центрове в мероприятията за отбелязване на годишнината през периода 2014 – 2018 година беше акцентът на заседанието.

На срещата беше представен Националният план със събитията за 2015 година. Сред основните предложения беше да се обърне специално внимание на младите хора и тяхното патриотично възпитание, като бъдат включени в събитията по годишнината.

За тази година в плана са предвидени и национални конференции с международно участие, изложби, както и мероприятия, организирани от областните администрации в България.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар