Вход | Регистрация
Русе 21°C

Румънски бизнесмен дари на Бяла 100 табели за 3000 лв.

Румънски бизнесмен дари на Бяла 100 табели за 3000 лв.
Снимка: Община Русе

Румънският бизнесмен и администратор на туристически комплекс "Каса Комана” Гелу Паламару направи дарение от 100 табели на Община Бяла.

Общо 88 пътеуказателни и 12 табелки за площади бяха превозени от Румъния заедно с екип от работници, които отговаряха за монтирането на знаците.

Събитието бе уважено от заместник-областния управител Айлян Карамехмедова и изпълнителния директор на Асоциация "Еврорегион Данубиус” Лили Ганчева. Дарението се осъществява със съдействието на Асоциацията, чиито членове са и Община Комана, а също и "Каса Комана”.

1263629

Групата на господин Паламару пристигна в Бяла още вчера сутринта и бе приета от кмета на града Кольо Келерджиев и екипа му, за да подпишат Протокола за дарение.

1263626

Веднага след това служителите на Гелу Паламару започнаха с монтирането.

1263628

1263630

Моделът на табелите е заимстван от Париж, а стойността на дарението е в размер на 3000 евро. Използван е висококачествен материал, а боята за имената се впръсква по специална технология, удължаваща срока на годност на знаците до 20 години.

Румънският бизнесмен се занимава с изработването на табели от 10 години. Паламару сподели, че най-малкият екземпляр, който е трябвало да направи през този период, е бил едва 3 на 3 сантиметра, а най-големият - 6 на 4 метра. Негово дело са и указателните знаци в три от общо шестте сектора на Букурещ, столицата на Румъния.

Кметът на града Кольо Келерджиев благодари за жеста и подчерта, че общината ще търси начини да поднови всички табели в града, което най-вероятно ще стане чрез проект.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар