Вход | Регистрация
Русе 21°C

Русе с награда за най-много усвоени евросредства

Отличието на Общината беше връчено на конференция в Стара Загора от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева

Русе с награда за най-много усвоени евросредства
Снимка: Община Русе

Община Русе получи награда за най-много усвоени средства по Оперативна програма "Регионално развитие". Отличието беше връчено на конференция в Стара Загора от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева на директора на дирекция "Европейско развитие" в крайдунавския град Катя Павлова.

Събитието откри Снежина Славчева - ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Регионално развитие". Приветствия към присъстващите поднесоха министър Терзиева и кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.
В рамките на последната една година, Община Русе управлява 10 проекта по ОП "Регионално развитие" на обща стойност от над 54, 704 млн. лв.

Приключилите проекти са с обща стойност 3, 735 млн. лв. А те са "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградите на седем училища на територията на Русе", "Аз, градът" – фестивал на съвременна градска култура.

Проектите в процес на реализация са "Изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Русе", "Изграждане на три Центъра за настаняване от семеен тип на територията на Русе”, "Развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл”, "Обновяване и оборудване на комплексен онкологичен център – Русе". Както и "Интегрирана система за градски транспорт на Русе", "Реки на времето", "Благоустрояване и достъпна градска среда на централна градска зона – участък от ул. "Александровска", пл. "Батенберг" и прилежащите пространства", "Техническа помощ в подкрепа на Община Русе за програмен период 2014 – 2020 г.".

Общата им стойност е над 44, 061 млн. лв.

Община Русе беше удостоена като най-активна община на миналогодишната конференция. Наградата се дава за изпълнените, но и за спечелените проекти по програмата. Русе получи признание за най-много сключени договори по различни схеми на Оперативна програма "Регионално развитие", както и за обема и качеството на реализираните по нея проекти.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар