Вход | Регистрация

Русе 21°C

С фолклорен празник и живо агне празнуват Великден русенци

За 15-ти път ще се състои празникът "Великденско хоро"

С фолклорен празник и живо агне празнуват Великден русенци
Снимка: Булфото

Празник "Великденско хоро" ще се проведе за 15-ти път в Русе точно на Великден, 12 април. Празникът ще започне от 10.30 ч. пред Общината, като за настроението ще се погрижи Фолклорен танцов театър "Найден Киров" и няколко детски ансамбъла.

Водещи ще бъдат артистите от ДТ "Сава Огнянов” Ралица Константинова и Йовко Кънев. В концертната програма ще вземат участие Фолклорният танцов театър със своя концертен състав – оркестър, солисти, детски ансамбъл и школа за народно пеене. Ще участват и ансамблите "Здравец” и "Русчуклийче” при Общински детски център за култура и изкуство, както и школата по народно пеене към Детския център.

Освен концертна програма за русенци ще се проведат конкурси с различни награди -  за най-здраво яйце – борец, най-красиво писано яйце, най-добре аранжирана кошница с яйца и най-хубав великденски козунак. Конкурсите ще бъдат оценявани от компетентно жури.

Над 120 награди, предоставени от множество русенски фирми, ще бъдат раздадни в традиционната Великденска томбола. Сред тях са куверти за елитни русенски ресторанти, облекла от русенски шивашки фирми, ваучери за пазаруване и стоки за бита, а най-голямата награда - живо агне.










Докладвай за нередност в статията
Добави коментар