Вход | Регистрация
Русе 21°C

Седмицата на Карнавала започна с гости на кокили от Англия и Германия

Тази вечер през Габрово ще премине светлинно шествие, включете се и вие!

Седмицата на Карнавала започна с гости на кокили от Англия и Германия

Седмицата на хумора в Габрово вече е открита с атрактивното присъствие на карнавални трупи на кокили от Лондон, Хамбург и Бремен. През следващите дни до Карнавала на града - 21 май, габровци ще станат свидетели и могат да участват в различни събитя. 

Над 2000 участници се очаква да се включат в тазгодишното карнавално шествие, което започва в 18.00 часа. Припомнете си програмата тук.

1708679

Трупите са готови да споделят своя опит на кокилите с всеки престрашил се, по време на ателиетата с демонстрации, които се организират днес. Междувременно могат да бъдат срещнати и в града, където закачат минувачите, танцуват и дори регулират движението, споделят от общинската администрация.

1708681

В 20.30 часа днес, на площад "Възраждане" балансьорите ще се включат и в светлинно шествие. Mandinga Arts, Stelzen Arts и Oakleaf Creativity, както и доброволци от Габрово, ще преминат през централната търговска улица и ще завършат отново на площад "Възраждане".

След тях на сцената ни очаква едно нестандартно трио - Ивайло Ангелов – виола, Даниела Данис-Христова – цигулка и Мартин Иванов – акордеон, които ще ни покажат едно по-интересно лице на музиката.

Програма, новини и всичко интересно около карнавала в Габрово, можете да следите събрано на следния линк http://gabrovo.bg/articles/index/lang:bg/p:478

1708678

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар