Вход | Регистрация
Русе 21°C

Солисти на ДВГ"Слънце" с отличия от варненски конкурс

Братята Мартин и Васил Сиромахови донесоха на Русе трета и първа награда

Солисти на ДВГ"Слънце" с отличия от варненски конкурс

Първа и трета награда спечелиха солисти на русенската Детска вокална група "Слънце", с ръководител Наталия Константинова, от X Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морско конче" 2016. Конкурсът се проведе във Варна преди дни, председател на журито беше композиторът Хайгашот Агасян.

Братята Мартин и Васил Сиромахови заслужиха признание в различни възрастови групи. При най-малките в конкуренция с 25 деца 6-годишният Мартин Сиромахов зае трето място с песните "Мечтател" по музика на Хайгашот Агасян и текст на Анета Мутафова и песента "Рекс", написана специално за него от текстописеца Валентина Ценова и по музика на Каролина Койнова.

Във втора възрастова група с още 23 деца 10-годишният Васил Сиромахов спечели първо място. Той изпълни песните "Младежки мечти", написана за него по текст на Валентина Ценова и музика на Валентина Ценова, и Добрин Добрев и песента "Бен" из репертоара на Майкъл Джексън.

Над 150 бяха участниците в конкурса тази година, от които повече от 70 са индивидуални изпълнители, дуети, трио и вокални групи от цялата страна.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар