Вход | Регистрация

Русе 21°C

Откриват обновения център на Русе в края на седмицата!

С 5,4 млн.лв. центърът на Русе доби модерен облик

Откриват обновения център на Русе в края на седмицата!
Снимка: Община Русе

Откриват официално ремонтирания център на Русе в края на тази седмица. Това стана ясно на проведена вчера Благоустрояване и достъпна градска среда на централна градска зона – участък от ул. "Александровска".

5 408 005,67 лева е общата стойност на проекта за благоустрояване на централната градска зона, от които финансовият принос на  ОП "Регионално развитие” е в размер на 4, 75 млн. лева.

За 2 години бяха оформени пешеходни зони, рехабилитирани са улици, извършена е цялостна реконструкция на градината на пл. "Батенберг”. Към нея е изградена автоматизирана система за напояване на зелените площи, както и саксийните стълбове по продължение на улица "Александровска".

В центъра на Русе заработиха два нови фонтана – на площад "Хан Кубрат" и на площад "Елиас Канети" и се извърши реконструкция на съществуващия фонтан на площад "Батенберг".

Стълбовете за улично осветление в центъра са заменени с нови лети чугунени стълбове, с осветителни тела тип "фенери", които използват LED източници на светлина.

Зам.-кметът на Русе д-р Страхил Карапчански и главният архитект Живка Бучуковска изразиха желанието на Общината да подобри и крайните квартали, след като за свършеното по центъра е получила висока обществена оценка.

От 5 юни Общината има разрешение за ползване на обновената централна градска зона.

Разгледайте снимки на обновения център тук.

<< Sever.bg във Facebook >> 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар